Jedni je kochają, a inni omijaliby szerokim łukiem. Sushi, bo o nim mowa jest potrawą współcześnie bardzo popularną. Nietrudno jest znaleźć restauracje serwujące to danie również w Łodzi. Gdzie lepiej rokoszować się sushi — w domu czy w restauracji?
Sushi w restauracji
Największą zaletą jedzenia sushi w restauracji jest fakt, iż przygotowują je zawsze doświadczeni sushi masterzy. Dzięki temu rolki smakują nawet najbardziej wymagającym klientom. Co więcej, restauracje zaaranżowane są tak, by klimat nawiązywał do Kraju Kwitnącej Wiśni. Pobyt w restauracji to nie tylko przyjemność jedzenia, ale i podróż w nieznane. Jak wiadomo, atmosfera ma ogromny wpływ na smak jedzenia. Wśród restauracji serwujących sushi Górniak, warto odwiedzić Susharnię w Łodzi.
A może w domu?
Sushi w domu to nie tylko zamówienie jedzenia z dostawą. Znacznie większą przyjemność może sprawić przygotowanie hosomaki, nigiri i innych rodzajów sushi samodzielnie. To rozrywka i pomysł na spędzenie miłego wieczoru w gronie rodzinnym lub z drugą połówką. Ponadto przygotowując sushi samodzielnie w domu, samemu można wybrać konkretne składniki, które mają znaleźć się w rolkach. Wybór jest bowiem obszerny — sushi z rybą, wegetariańskie z tofu lub z samymi warzywami.
Zarówno zjedzenie sushi w restauracji, jak i przygotowanie go w domowych warunkach to uczta dla podniebienia. Warto zdecydować się na oba rozwiązania i przekonać się samemu, które bardziej odpowiada danej osobie.
Artykuł powstał przy współpracy z Susharnią w Łodzi.
Fot. Shutterstock